Velkommen til kattungesiden

Her  legger jeg ut informasjon om hvilke kattunger jeg har som er ledige og som søker nye hjem. De som er ledige kan reserveres frem til de er over 3 mnd gamle og kan flytte. Dette betyr at jeg holder av kattungen du ønsker deg.

Det finnes mer informasjon om hvilke rutiner jeg har for det, lengre ned på siden.

"Art" som kattunge. USA import

Jeg har ingen ledige kattunger for tiden

Ta kontakt for mer informasjon

Se også planer 2023

Andre ledige katter

Det kan være vanskelig å vite hva som er en "god bengalkatt", når man for første gang leter etter en å kjøpe. Mitt råd er å ikke hoppe rett på å bare se på kattens mønster, dette er det enkleste å avle frem, og det første nybegynnere faller for.  Se på anskaffelsen som en investering for de neste 15-20 år. Det lønner seg virkelig å kjøpe en rasekatt hvor oppdretteren har vektlagt helse, temperament og ikke minst høy rasestandard.
Les litt om rasestandarden. Den beskriver om katten er avlet med nøysomhet for å få frem en god bengal.
Sjekk også hvilke helseprogram de ulike oppdretterne holder og hvilke garantier du får med i kontrakten din. Spør gjerne hvor de er registrert som oppdrett for å være sikker på at katten du kjøper er en registrert rasekatt.

Kjøpe katt eller kattunge herfra

Først ønsker jeg å vite litt generelt om de eller den som ønsker å kjøpe katt herfra. Hvem de er og om de feks har erfaring med katt eller bengalkatt fra før. Derfor er det kjekt med en liten presentasjon når du tar kontakt. Jeg vurderer alle som ønsker å kjøpe katter fra meg, hvor godt egnet jeg opplever at de er før et kjøp. For å sikre at katter herfra kommer til hjem hvor de vil bli godt ivaretatt hele livet. Og hvor mye jeg har tillit til at kjøper oppfyller betingelsene som vi har blitt enige om i kontrakten.

Ved reservering av en kattunge eller katt

Å reservere en katt eller kattunge, betyr at jeg ikke tilbyr noen andre å få kjøpe eller reservere den. Den er altså tatt av markedet. Det er vanlig å reservere en kattunge, inntil den feks er leveringsklar. Jeg følger TICAs lovverk (og mattilsynets anbefalninger) om at ingen kattunger skal reise fra sin mor, før de minst er 12 uker gamle. En kattunge herfra kan reserveres fra den er 1 mnd gammel. Årsaken til at jeg ikke lar noen reservere kattunger tidligere enn det, er fordi jeg evaluerer de i forhold til helse, rasestandard og temperament i den tiden. For å sikre kjøper om at hver kattunge er frisk og et fint familietilskudd. Mens de er små, kan uforutsette ting dukke opp, og da er det bare trist for noen som kanskje har gledet seg veldig til å få sitt spesielle "nøste", plutselig ikke kan få akkurat den de så seg ut.  Jeg tar derfor ingen reservasjoner på fremtidige/ufødte kattunger eller har ventelister.

Når det er bestemt at man skal reservere kattungen, bruker jeg å be om at deler av kjøpesummen betales inn, for å ta kattungen av markedet. Som regel er reservasjonen halvparten av kjøpesummen. Resten av summen avtales å betales senere, som regel på tidspunktet katten skal hentes, og kontrakten skrives. Dersom en kjøper ombestemmer seg i tiden katten er reservert, vil ikke delbetalingen refunderes. Å ta katten av markedet og å betale inn reservasjonsbeløp, er en bindende tillitskontrakt, som sikrer både kjøper at ingen andre får katten de ønsker og kjøpers seriøsistet mtp at de skal ha katten.

Pris for en kattunge

Prisen varierer etter flere ting, både hvilke linjer kattungen er etter (noen er veldig sjeldne), hvilke rettigheter som følger med kjøpet (selskap/kos/utstilling/avlsrettigheter) og hvor godt jeg mener de utfyller rasestandarden (eksempelvis veldig rasetypisk, veldig høy rasetandard) og prisen kan variere noe i forhold til marked.

Hva følger med et kattungekjøp

Foruten en unik og vakker kattunge , familiemedlem i mange år som vil tilby mange gleder, følger det med:

 • Alle katter og kattunger selges med kjøpskontrakt
 • Alle kattunger er vaksinerte
 • Alle kattunger er ormekuret ved behov
 • Alle kattunger er godt undersøkt av veterinær, slik at de får med vanlig helseattest, men også en utvidet helseattest med særlige undersøkelser, denne er av ny dato når kattungen hentes. Mange forsikringsselskap krever dette, dersom du skal forsikre katten du kjøper.
  Noe som er anbefalt.
 • Kattungen er chippet ferdig. I utgangspunktet vil jeg som oppdretter automatisk stå som eier av katten i chippen. Dette endres når katten er fullbetalt. Har du fullbetalt katten før den får satt i chip, så settes ditt navn direkte i chippen dens.
 • Dersom den ikke er satt i ditt navn i chippen på overtakelsesdagen, får du også med deg eierskiftepapir, hvor du selv kan sende inn omregistrering på katten.
 • OPPDATERING: Pga nytt system på dyreidentitet/chip, kan jeg nå foreta eierskifte i chippen på nett, når katten er kjøpt. En klar forbedring fra det gamle og tungvidte systemet.
 • Kattungepakke fra Royal Canin. Pakken inneholder litt av det foret den er vokst opp på og bør fortsette med i nytt hjem. Det er også med et pledd som jeg gjerne har tatt ut og latt kattunge, mor og evt søsken bruke noen dager i forkant, for at kattungen skal ha med seg noe som er kjent og har en tryggende lukt. Det følger også med et rabattkort på RC foret.
 • Med alle kjøp, får du registreringspapirer (blue slip/stamtavle) bengalkatter kjøpt til selskap/kos, må være bekreftet kastrert innen disse papirene sendes ut.

  (NYTT i mai 2022: TICA skal nå gjøre det mulig å overføre eierskifte i blueslip/stamtavle elektronisk, pr nett. Jeg har foreløpig ikke testet ut dette, men det vil gjøre alt mye raskere og enklere for alle parter. :)